Zoeken
+31 (0)736562035
Schilderclub Atelier Engelen exposeert tot en met 28 februari 2019

Expositie

Expositie in de algemene ruimte

Expositie in de algemene ruimte

Heb jij, of een schilder- of fotoclub interesse in een expositie voor de tijd van 2 of 3 maanden, dan kan je hiervoor gratis terecht in de Ketjapfabriek. 
Onder begeleiding van de Ketjapfabriek draagt de exposant zorg voor de inrich­ting van de expositie. Het ophangsysteem voor de expositie, ongeveer 21 meter lengte, wordt door de Ketjapfabriek voorzien. In overleg met de exposant kan er gezorgd worden voor publiciteit.
Het exposeren in de algemene ruimte is op eigen risico. 

Maak een afspraak om de ruimte te bekijken en een datum vast te leggen bij contact of 06-44554461.
 

De exposities zijn gratis te bezichtigen tijdens kantoortijden. In het weekeinde gratis bezichtigen alleen op afspraak.
Schilderclub Atelier Engelen exposeert tot en met 28 februari 2019

Schilderclub Atelier Engelen exposeert tot en met 28 februari 2019

Bas Molenaar, Marlice van den Oord en Toon Wonders zijn leden van het collectief Atelier Engelen, waar zij al jaren met veel plezier schilderen.

Bas Molenaar vond het tekenen als kind al leuk, zijn schoolschriften stonden vol met schetsen. Bas is begonnen bij Christ School met tekenen, waarna hij is overgestapt naar het schilderen op doek met olieverf en acryl. Meestal uitgaande van de realiteit, dwaalt hij hier al schilderend vanaf. Ook maakt hij gebruik van sjablonen waarin de oorspronkelijke schildering in het sjabloon blijft staan.

Marlice van den Oord schildert meestal in series en laat zich inspireren door details en waarnemingen uit de wereld om haar heen. Ze zet dit onderzoekend om in vorm en kleur waardoor verrassende composities ontstaan. Marlice schildert met olieverf en houdt er van om hier de mogelijkheden van te ontdekken.

Toon Wonders brengt details van techniek tot leven:
'Ik word steeds weer geboeid door oude technische constructies die ik in kleur tot leven wil brengen'. In zijn olieverfschilderingen geeft Toon duidelijk blijk van gevoel voor techniek, wat niet vreemd is gezien zijn civieltechnische opleiding.
In 1997 werd zijn belangstelling voor het schilderen met olieverf gewekt bij Christ School. Hier werd de belangstelling gewekt voor het tot uitvergroting brengen van details van veelal oude bouwtechnische constructies. Hoewel in zijn werken de techniek deels herkenbaar blijft, zorgen de door hem gekozen kleuren voor een warm effect, waarbij zijn werken als het ware gekenmerkt worden door een technische abstractheid.

Meer informatie over Atelier Engelen zie website: www.atelierengelen.nl